Без категория

Националния печат

печат

“Труд”

БСП отлага предизборните обещания за новия лидер

Предизборната платформа с конкретните обещания на БСП към българите ще се пише от новия лидер на партията. На конгреса в неделя ще бъде одобрен само манифест от 4 страници, научи „Труд“.

Затвор за мним луд, получавал 14 години пенсия

Три години и половина затвор постанови Кюстендилският окръжен съд за ром, който 14 години успешно и виртуозно се правел на олигофрен и така източвал социални помощи.

“Капитал Daily

БЕХ обвързва необратимо България с „Южен поток“

Въпреки официалното замразяване на проекта поредното движение за осъществяването на „Южен поток“ беше направено във вторник. На заседание на борда на директорите на Българския енергиен холдинг трябваше да бъдат одобрени два ключови документа, с които се отваря пътят „Газпром“ да отпусне заем от 620 млн. евро за строежа на газопровода в България.

Управителят на БНБ готов да подаде оставка

Управителят на БНБ Иван Искров заяви готовност да подаде оставка. Това съобщи във вторник пресцентърът на централната банка, разпространявайки писмото на гуверньора до председателя на Народното събрание Михаил Миков. В него Искров посочва, че ще депозира оставката си „незабавно“, „при постигната договореност за избор на нов управител в рамките на този парламент“.

“Стандарт”

Искров играе ва банк

Иван Искров вече е с оставка в джоба. Готов съм да я подам веднага, ако 42-ото Народно събрание постигне консенсус за избор на нов управител на БНБ, заяви гуверньорът в писмо до парламентарния шеф Михаил Миков. Така той отговори на критиките към него.

Бойко: Спасяват КТБ или продават активите й

Ако Оманският фонд не успее да спаси КТБ, активите й трябва да бъдат разпродадени и от тях да се покрият гарантираните до 100 000 евро влогове. Тази идея разви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в екшън план за стабилизирането на трезора. Бившият премиер предложи от личния си сайт 4 стъпки за спасяване на КТБ. Мерките са подкрепени от банкери и икономисти.

“24 часа”

Служебният кабинет съставен от бивши министри и депутати

Бивши министри и депутати ще бъдат част от новото служебно правителство на президента Росен Плевнелиев. Екипът вече бил готов, а държавният глава е провел разговори лично с всеки от членовете на временния кабинет, научи „24 часа“.

“Сега”

Министрите масово плащат крупни суми за съмнителни консултации

Министерствата масово възлагат и щедро плащат на анонимни консултанти за дейности, които би следвало да са част от работата на администрацията. В някои от случаите са сключвани граждански договори със завидно възнаграждение за „устни консултации“. Министерствата продължават да изплащат и крупни бонуси за добри резултати в сектори, в които има драматични проблеми.

Плевнелиев харесал човек от научните среди за премиер

С наближаването на деня, в който правителството на Пламен Орешарски ще подаде оставка, логично се появиха и различни версии за състава на служебното правителство на президента Росен Плевнелиев. Според източници на „Сега“ държавният глава е разговарял за премиерския пост с представител на научните среди, който е компромисна личност.

“Монитор”

12 198 млади мозъци изтичат в чужбина

Над 12 000 младежи стягат куфарите за чужбина през тази година. Толкова млади българи са поискали легализация на дипломите си за средно и висше образование до момента. Това съобщиха за „Монитор“ от образователното министерство.

КТБ със заповед: Скрийте досиетата

Бележка, която указва на служителите в КТБ да скрият от квесторите на БНБ кредитните досиета на трезора, е била открита в офиса на един от изпълнителните директори на банката Георги Христов. Това стана ясно от пледоариите на прокуратурата пред Софийския апелативен съд. Магистратите вчера гледаха мерките за неотклонение на трима от четиримата служители на банката, които са обвинени за присвояване на близо 206 млн. лв.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене