Кризисният щаб на община Благоевград заседава днес, прилагат се по-строги противоепидемични мерки

Кризисният щаб на община Благоевград заседава днес, прилагат се по-строги противоепидемични мерки – задължителни предпазни маски за пътници и водачи в градския транспорт и таксиметровите услуги

Кметът инж.Румен Томов свика днес от 13,30 часа заседание на Кризисния щаб на община Благоевград. Заседанието се проведе в зала „22 септември“ във връзка с усложняващата се епидемична обстановка и обявеното с решение на Народното събрание на Република България извънредно положение . Присъства Административен ръководител- Районен прокурор на Благоевград Борислав Ковачки и командирът на Военно формирование 26400 ,полковник Красимир Кръстев.

По време на заседанието са набелязани конкретни по-строги мерки във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на коронавирус.

По заповед на кмета на община Благоевград инж.Румен Томов и с решение на Кризисния щаб от 24 март 2020 г, влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки. Координират се действията, като РЗИ уведомява ежедневно община Благоевград за поставените лица под карантина.

📌 Задължават се водачите на таксиметрови автомобили и на автобусите от градския транспорт да извършват транспортни услуги с поставени предпазни маски. Задължават се и всички кондуктори да са с маски.

📌 Всички жители на територията на община Благоевград, се задължават да носят маски и при посещение на търговски обекти и обществени сгради.

В Оперативния щаб към община Благоевград от днес се раздават предпазни маски на нуждаещите се лица.

📌Превозните средства на транспортните фирми извършващи градския транспорт, всяка вечер да измиват с дезинфектант всички арматури и места, които пътниците докосват с ръце. След това допълнително целият автобус да се дезинфекцира и вътре и отвън.

📌Транспортните фирми се задължават да правят дезинфекция при стриктно спазване на дадените указания.

Кметът инж. Румен Томов , благодари на екипите на ОД на МВР- Благоевград, които изпълняват 12-часови дежурства на контролните пунктове около Благоевград. Както и на служителите от всички структури, които участват в грижата за жителите на община Благоевград.

Два пъти всяка седмица ще заседава Кризисния щаб на община Благоевград по време на обявеното извънредно положение в страната. Следващото заседание е насрочено за 27 март 2020г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене