Браво! Благоевградският съветник Христо Ковачки: Предоставям хотел „Монте Кристо“ за болница, ако се наложи

Благоевградският хотелиер, съветникът от ОБС, Христо Ковачки е готов да предостави хотела си „Монте Кристо“, в центъра на града за болница, ако се наложи!  Ще предоставя базата безвъзмездно за ползване, за да помогна. Искрено се надявам да не се наложи и да се справим със заразата, но ако дойде такъв момент,

цялата база ще предоставя за нуждите на хората. Имаме всички условия да подсигурим храна за пациентите и лекари, ресторантът ни е оборудван и готов за това, каза Ковачки. Хотел „Монте Кристо“ разполага с 50 стаи и 4 апартамента и в момента не работи, както и другите хотели в града, заради Извънредното положение, в което сме поставени заради пандемията от коронавирус. Няма яснота дали те ще започнат работа през май, когато стотици зрелостници трябва да празнуват завършването си.

Дали пандемията до тогава ще е обладана също не е ясно. Според някои пикът настъпва след 2 седмици, други твърдят, че ще е през май, така че ситуацията е крайно объркана. Отлагат се всякакви мероприятия, сватби, кръщенета планирани в близките няколко месеца. Добрата новина е, че в Благоевград все още няма потвърден случай на коронавирус. Спокойно е и в цялата област, като изключим Банско, който е под карантина и на хората им е страшно трудно, но са дисциплинирани и спазват извънредните мерки.

Случаите на коронавирус в региона са 2, единият както вече многократно пишем е 78 г. турист, англичанин, който чака последните резултати от поредната проба, за да бъде изписан от инфекциозно отделение на МБАЛ Благоевград. Бе съобщено и за пациент в разложката болница, но повече информация няма. Щабовете по общините работят непрекъснато. Областният кризисен щаб също.

Снощи на заседанието му бе решено, че че част от тубдиспансера се превръща в инфекциозно отделение, всяка от двете болници е длъжна също да обособи допълнителни места за настаняване на пациенти. В МБАЛ Благоевград това е направено. Следим обстановката, която днес в Пиринско бе изключително спокойна. Бъдете здрави и си стойте вкъщи. И това ще мине!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене