Ивайло Константинов отказа депутатска номинация

Ивайло Константинов

Лидерът на ГЕРБ-Дупница и бивш председател на Общински съвет Ивайло Константинов отказа да бъде номиниран за народен представител. Самоотводът му дойде на фона на най-силна подкрепа именно за него от страна на близо 70-те членове на ГЕРБ на партийното събрание за номинация на кандидат-депутати, провело се до късните часове снощи в Дома на техниката.
Константинов не промени мнението си, макар да бе увещаван да приеме, както от редови членове на партията, така и от хора с ръководни и обществени постове.
Константинов има не само най-силна подкрепа от герберите в Дупница за кандидат-депутат, но е и предпочитан от тях за водач на листата на ГЕРБ за област Кюстендил.
След тайно гласуване, провело се с бюлетини номинираните са: бившият депутат и лидер на ГЕРБ-Дупница Емил Гущеров, заместник-кметът по европроектите Красимир Георгиев, доскорошният шеф на Регионалната здравноосигрурителна каса-Кюстендил и настоящ общински съветник от гражданската квота на ГЕРБ д-р Матей Попниколов, бившият зам.-областен управител Радослава Чеканска, юристът на община Дупница Десислава Стойнева. Номинация от дупнишките гербери получи и настоящият народен представител и областен координатор на ГЕРБ Кирил Калфин.
След самоотвода на Константинов с най-много гласове се оказаха Гущеров и Георгиев, като разликата от около 5 гласа е в полза на бившия народен представител.
Номинациите играят роля за съставянето на листите, но последна дума за нея има Изпълнителна комисия на ГЕРБ.

www.dennews.bg

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search