Кметът Владимир Москов: Няма да спираме основните административни услуги на гражданите

След предприетите мерки за ограничаване на заразата от коронавирусът, взети на вчерашното заседание на Националния оперативен щаб за борба срещу пандемията свикано от министър-председателя Бойко Борисов, в днешният съботен ден улиците на Гоце Делчев останаха почти безлюдни. В съответствие с оповестените мерки от министърът на здравеопазването, Кирил Ананиев, в съботния ден вратите на градския парк – любимото място за разходка на неврокопчани са заключени. За улеснение на гражданите, отворена е единствено главната алея от към младежкия дом свързваща западната и източната част на града. Със сигнални ленти са ограничени всички алеи водещи към вътрешността на парка. Със същите ленти са ограничени и всички спортни уреди и детски атракциони. По улиците на града, с традиционно претоварен трафик, днес се мяркат само по два-три автомобила.

Топ Преса публикува за тези които не са чули или прочели мерките които въведе вчера Националния оперативен щаб които са в сила от полунощ:

 

Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини, спортни площадки на открито и зарито и др.

Забранява се на лицата до 60 г. да посещават хранителни магазини или аптеки всеки ден от 8.30 до 10.30 ч.

органите на МВР ще организират КПП на областните центрове и ще проверяват каква е целта на пътуването.

През КПП-тата ще се пропускат пътуващи само по неотложни причини: трудово естество, здравословни причини, завръщане у дома. Тези неотложни причини се удостоверяват със служебна бележка от работодател, медицинска бележка/документ, лична карта, с която да удостоверят постоянен адрес.

„Стриктно спазвайте разпоредбите и също така, което важи и за цяла България, не излизайте от къщи!“, помоли съгражданите си, кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов. Какво още разясни градоначалникът Москов, чуйте в интервюто което той даде по телефона специално за Топ Преса.

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене