Полицейски патрулки с мегафони в ромския квартал „Кремиковци“ и повечето села в община Гърмен разясняват правилата за опазване от корона вируса

Полицейски  патрулки  от днес  интензивно  с мегафони  обикалят  ромските квартали в  община Гърмен и по- големите села за да разясняват на  населението въведените правила при извънредното  положение за  предпазване от  опасната  инфекция .

Полицаите от мегафоните зоват  да не се събират на групи  повече от двама човека , да мият редовно ръцете си и да поддържат строга лична хигиена .

Днес и в гърменското село  Рибново мина патрулката  с мегафона , съобщиха жители на родопското село.  Те коментираха ,че в първите дни след обявеното извънредно положение мнозина скептици са погледнали с присмех на опасността но от два дни в Рибново вече стриктно се спазват  наложените правила .

В хранителните магазини  продавачите  са  с маски и ръкавици, клиентите спазват необходимата дистанция при пазаруването ,а завърналите се от чужбина гастербайтери  са си наложили сами  14 дневна карантина .

Даже в джамиите драстично са намалели възрастните хора които отиват да се кланят .

В днешният петъчен ден ,действа и се изпълнява  пълната забрана като е наложено  възрастните мюсюлмани да се кланят и молят от вкъщи  , коментират  от Рибново .

В последните няколко дни  в Рибново са се завърнали гастербайтери от  Франция, Германия, Белгия и др. , те също са под наблюдение за спазване на  въведените  от общинския кризисен щаб правила .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене