ЕКСКЛУЗИВНО! Американски сайт продава опаковка от чудото срещу коронавируса „Фавипиравир“ за $135, доставя и до България

 

Американски сайт продава обявеното за ефикасно срещу коронавирус японско лекарство „Фавипиравир“ за 135 долара за опаковка от 100 мг таблетки, а доставката струва още 40 долара.

 

Доставка има и до България с куриерската компания DHL в американски сайт, установи проверка на ПИК. Това означава, че, за да се сдобием с лекарството ще са ни необходими около 245 лв. или 315,70 лв. с доставката за една опаковка.

Както ПИК съобщи, китайските представители твърдят, че лекарството, използвано за лечение на грип в Япония, е „ефикасно“ за лечение на коронавирус. То е известно и под името Авиган. Според китайските лекари лекарството „намалява продължителността на болестта от 11 на четири дни“.

Опитът е на доктори от епицентъра на вируса Ухан и Шенжен.

Препаратът е разработка на японския концерн Fujifilm, чиито акции скочиха веднага след като се разбра, че действа срещу чумата на 21 век.

Favipiravir, активната съставка на японското лекарство против грип, наречено Avigan, е изпробвано върху 340 пациенти с болестта убиец в Китай.

Пациентите, приемали Favipiravir, се възстановили по-бързо и показали по-голямо подобрение на белите дробове в сравнение с пациентите, които не получават лекарството.

Таблетките против грип Avigan, произведени от японския Fujifilm, са показани в Токио на 22 октомври 2014 г. Хората, получавали Favipiravir в Шенжен, са дали отрицателни резултати около четири дни след тестване на положителни, в сравнение със средно 11 дни за тези, които не са приемали лекарството, според японските медии.

Смята се, че компонентът блокира вируса да се размножава в тялото.

Дозите ще бъдат изследвани при повече пациенти с COVID-19 от хонконгски изследователи, които твърдят, че ще дадат хапчето „безплатно“, ако проучванията покажат, че е безопасно.

Противоречивите клинични проучвания обаче предполагат, че Favipiravir няма да бъде полезен при пациенти с по-тежко заболяване.

Засега няма лечение за новия коронавирус, предизвикващ глобална пандемия. Повечето хора имат леки симптоми и могат да се възстановят у дома в рамките на седмица.

Почти 203 663 са заразени, а 8 231 са починали.

Фавипиравир е активна съставка, която е доказана като ефективна срещу грипни щамове, жълта треска, болест на шап и някои други семейства вируси.

Фавипиравир е ефективен без очевидни странични ефекти и помага на пациентите с коронавирус да се възстановят, заяви Джан Синмин, служител в китайското Министерство на науката и технологиите пред репортери на пресконференция във вторник.

„Той има висока степен на безопасност и очевидно е ефективен при лечението“, каза г-н Синмин, цитиран от The ​​Guardian.

Пациентите, на които е дадено лекарството в Шенжен, са имали отрицателни резултати за коронавирус средно четири дни след диагностицирането му, което означава, че няма следа от вируса в тялото им.

Рентгеновите лъчи показват подобрение в състоянието на белите дробове при девет от десет от пациентите, лекувани с Favipiravir, в сравнение с шест на десет от тези без лекарството.

Не е известно и коя марка Favipiravir е била дадена на пациентите.

Водено от болницата в Пекин „Чаоян“, клиничното изпитване е част от програма на Сихуан и Института по микробиологична епидемиология, подразделение на китайските въоръжени сили.

На този етап Fujifilm Toyama Chemical, медицинския филиал на Fujifilm, отказа да коментира клиничното изпитване, съобщава още The Guardian.

Въпреки това акциите във фирмата скочиха с 15% в сряда, след като окуражителните резултати от изпитанията бяха разкрити от г-н Xinmin.

Перорално лекарство със съдържание на favipiravir, разработено от базираната в Хонконг Sihuan Pharmaceutical, също е пред изпитание върху пациенти с COVID-19.

ИЗточник: Pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене