Актуализират общинския бюджет

Радослав Тасков

Председателят на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков ще направи отчет за дейността си през първите 6 месеца на тази година по време на  редовно заседание този петък.

Към този момент местният парламент е провел 9 заседания – 6 редовни и 3 извънредни.
Сред най-важните решения на съвета е приемането на бюджета на община Благоевград за 2014-та година, Програмата за управление на собствеността и Инвестиционната програма на общината.

От началото на тази година е приет и изцяло нов Правилник за дейността на общински съвет, съобразен с всички изменения на ЗМСМА. След гласуване от общинските съветници на територията на общината действат и 4 изцяло нови наредби.

На 25 юли общинските съветници ще разгледат  предложение за промени в бюджета на община Благоевград, касаещи Плана за финансиране на капиталовите разходи на общината за настоящата година.

Промените се налагат поради необходимостта от разкриване на 2,5 щатни бройки във връзка с изпълнението на европроект, насочен към социалната политика на община Благоевград.

Други 4 щатни бройки ще бъдат разкрити към звено „Сигурност, охрана и обществен ред“. Назначенията се налагат заради зачестилите напоследък посегателства върху общинска собственост, като идеята е новоназначените общински охранители да патрулират с  цел опазването му.

Допълнителни средства в размер на 97 000 лева ще бъдат отпуснати за възстановяване на дейността на Общински ученически интернат. Средствата ще бъдат използвани за обзавеждане и оборудване на интерната.

Общински съвет ще гласува на първо четене Наредба за управление на отпадъците на територията на Община Благоевград. Ще бъде гласувано и предложение относно актуализиране на списъка на средищните училища в Благоевградско за следващата учебна година.

Освен това, общинските съветници ще гласуват преименуване на Професионална гимназия по текстил и облекло в Професионална гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев”.

dariknews.bg/Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене