Перник ликува насред ужаса от COVID-19

Досега чешмите на перничани течаха по седем часа в денонощие, но въвеждат нов режим

„ВиК“ Перник въведе нов режим на водоподаване. За това съобщиха от дружеството. Жилищата в централната градска част, кварталите „Тева“, „Мошино“, „Изток“, гр. Батановци и селата Люлин, Мещица и Витановци ще имат вода от 12.00 ч. до 22:00 ч.

Чешмите на живеещите в селата Големо Бучино и Дивотино, както и в пернишките квартали „Ралица“ и „Могиличе“ и квартал „Кало“ в село Рударци ще текат от 13:00 ч. до 23:00 ч. Един час по-късно ще идва водата в пернишкия квартал „Калкас“, махала „Шевърляк“, жилищните блокове в кв. „Бела вода“ и селата Богданов дол, Черна гора, Ярджиловци и Лесковец.

Селата Драгичево, Рударци, Кладница и екоселището „Делта хил“ ще получават вода от от 6:00ч. до 22:00ч. Най-дълго ще имат вода живеещите в пернишкия квартал „Църква“ – от 6:00 ч. до 23:00ч.

Досега чешмите на перничани течаха по седем часа в денонощие – от 15.00 ч. до 22.00 ч. С пускане в експлоатация на новия водопровод от Мало Бучино режимът допълнително ще бъде облекчен, като ползващите вода от язовир „Студена“ населени места ще имат вода през целия ден – от 6.00ч. до 22.00.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене