Ангел Джамбазки: Границите на ЕС трябваше да са затворени отдавна

В ексклузивно интервю за Телевизия „България 24“ евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки коментира защо западните лидери и особено премиерът на Великобритания Борис Джонсън закъсняха неимоверно с мерките за безопасност срещу коронавируса.

По думите му те отново са се провалили в своите политики. Според него границите на ЕС трябваше отдавна да бъдат затворени, както направи президентът Доналд Тръмп в САЩ.

Започнаха да затварят една по една вътрешните граници, което ще бъде проблем в икономически план занапред, посочи евродепутатът.

На въпроса на водещата Светослава Рудолф за българските роми, които се завръщат с колите си от Италия, Германия и Холандия и биха могли да причинят бум на зараза в гетата Ангел Джамбазки отговори, че тези квартали трябва да се поставят под строг контрол, и на входовете им трябва да има пропусквателни пунктове, защото повечето от тези хора са безотговорни към обществото.

Българите не трябва да се паникьосват и да се поддават на лъжи и внушения за коронавируса, смята Джамбазки, защото такива се разпространяват от недобросъвестни хора. Според него на първо място трябва да се поддържа висока лична хигиена. Аз се учудих, че тепърва много хора в Европа се научиха, че трябва да си мият ръцете, коментира той. Коментира, че трябва да се пазят по-слабите и уязвимите – като възрастните хора, тъй като те са по-застрашени.

Нацията ни е преживяла далеч по-тежки предизвикателства от коронавирус, ще преживее и това, стига да сме спокойни, съдържателни и смислени и се грижим едни за други, каза Ангел Джамбазки.

Той обясни, че в ЕП работят комисиите, но неприсъствено, защото това е една от мерките за предпазване – да не се събират големи групи хора на едно място.

Цялото интервю може да проследите във видеото >>>

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене