Спешно е! Да бъде затворена ски зона „Банско”, апелира кмета Иван Кадев

Да бъде затворена ски зона „Банско” в Пирин планина заради разпространението на коронавируса, ще предложи кмета на общината Иван Кадев, който оглави кризистния щаб.

„Длъжни сме да предприемем драстични мерки, за да опазим жителите на общината от COVID-19. Аз не мога да затворя ски зоната, но ще направя препоръка към концесионера, с когото вече са проведени разговори в тази посока. След малко събирам Кризисния щаб, ще присъстват и представители на прокуратурата. Ще обсъдим нови мерки за борба с коронавируса”, заяви кметът Иван Кадев.

Той разкри, че 9-годишното дете, заразено с коронавирус, е било с чичо си в курорта, тъй като тук имат апартамент. Вчера е оказана медицинска помощ и на друг англичанин – възрастен мъж, който също от години живее в Банско, където има имот.

„Не спираме да работим и да контролираме нещата, които зависят от нас. Но границите не са затворени, пристигат туристи, няма как да успеем да проверим всеки един. Необходимо е и хотелиерският бизнес да действа адекватно в тази ситуация, за да се гарантира здравето на хората”, допълни Иван Кадев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене