Росен Георгиев: Уважаеми г-н Томов, задавам няколко въпроса, които са тест за всеки, който заема такава висока длъжност…

До кмета на община Благоевград

Уважаеми г-н Томов, задавам няколко въпроса, които са тест за всеки, който заема такава висока длъжност:

1. Направен ли е скрининг на служителите на община Благоевград, локализирани ли са застрашените служители/тези с хронични заболявания/ и предложено ли им е да изпълняват служебните си задължения от вкъщи?
2. Осигурени ли са защитни облекла и дезинфектанти за служителите на комуналната фирма „Биострой“,които се грижат за чистотата и има възможност да попаднат на заразени отпадъци? Има ли план за действие при такъв случай и ако такива служители бъдат поставени под карантина, кой ще изпълнява тези дейности?
3. Осигурени ли са предпазни средства за кметовете на кметства и специален достъп до кметствата в общината? Включени ли са кметовете на кметства в общинския кризисен щаб? В селата има голям приток на хора, които се изолират във вилите си!
4. Направени ли са срещи с аптекарите и доставчиците на лекарства, и предпазни облекла? Има ли достатъчно количество лекарства? Направени ли са поръчки от страна на общината?
5. Направени ли са срещи с търговците на хранителни стоки и хлебопроизводителите? Те имат ли нужда от защита на служителите си? Общината предприела ли е мерки в тази посока?
6. Кметове на други общини организират филтриран достъп до населените места, осъществяват дезинфекции на уличната мрежа и обществените места, приемат пакети от мерки в помощ на бизнеса. В Благоевград има ли подготвени подобни мерки?
7. Направена ли е връзка с доброволните формирования и обезпечена ли е тяхната защита?

Г-н Томов, не държа да ми отговаряте лично. Направете го в местните медии.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене