Предприетите мерки в днешния ден заради въведеното извънредно положение в страната

След 12 часа днес на територията на общината ще останат да работят само аптеките и хранителните магазини.

Отворилите по рано днес магазина са предупредени от полицейски патраули, днес след 12 часа да бъдат затворени за срок от 2 седмици.

Не работят в града заведенията, кината, ресторантите и всички обекти където предполагат събиране на повече хора.

Училищата и детските градини също няма да работят в следващите 2 седмици от понеделник.

Мерките са заради въведеното извънредно положение в страната за превенция на опасната инфекция коронавирус и заради издадената по този повод  заповед на кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов.

В община Сатовча от тази сутрин са също затворени заведенията, училищата, магазините и всички търговски обекти освен аптеките и хранителните магазини.

Такова е положението и в другите две общини Хаджидимово и Гърмен, където за стриктно спазване препоръки са издали кметовете на общините Людмил Терзиев и Феим Иса.

От кризисният щаб в града съобщиха, че  засега в региона няма заболели от инфекциата.

Двама италианци пристигнали в региона са се самоизолирали и са потърсили от болничният щаб съвети за предпазни мерки.

През вчерашният ден е била издирвана с полиция жена от Мусомища, която е била в контакт с болни от друга държава. Въпреки упорството тя е поставена под карантина, направени са проби и са взети необходимите предпазни мерки.

В гърменското село Скребатно както и в село Кочан е имало подобни случаи, лицата са издирени и са поставени под карантина.

Личните лекари както и полицейските управления са с вменени задължения от обявеното извънредно положение в страната и заповедите издадени от кметовете да съблюдават и да сигнализират за пристигнали в населените места хора от държави с коронавирус за вземане на бързи и адекватни  мерки за евентуалното неразпространяване на заразата.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене