Кметът на Гоце Делчев издаде заповед за засилени противоепидемични мерки

Контрол по изпълнение на заповедта се възлага на заместник-кмета Саид Иброш

Кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов, издаде заповед за засилени противоепидемични мерки.

В организираните колективи не трябва да се допускат лица с остри заразни заболявания. Нужно е навсякъде да се провежда дезинфекция, проветряване и да се прави инструктаж за високо ниво на лична хигиена.

Преустановява се провеждането на спортни мероприятия на закрито. При невъзможност за отлагане те трябва да се провеждат без публика. Това се отнася и за всички спортни дейности на открито. В автобусите на градския и междуселищния транспорт е нужно да се провежда ежедневна дезинфекция.

В заповедта се казва, че пристигащите от Италия, Гърция и други страни, в които вирусът е сериозно разпространен, трябва да бъдат насочване към личните лекари и да остават под карантина за определен от лекарите срок.

Контрол по заповедта се възлага на заместник-кмета на общината – Саид Иброш.

 

З А П О В Е Д

№ 194

от 13.03.2020 г.

На основание чл. 44, ал. 2 и чл. 44, ал. 1, т. 8 от Закон за местното самоуправление и местната администрация, чл. 63, ал. 4 и 5 от Закона за здравето, във връзка с препоръка на Националния оперативен щаб, заповед №РД-01-122/11.03.2020 г. на Министъра на здравеопазването и писмо № 03-147-3/12.03.2020 г. на Регионална здравна инспекция – Благоевград

Н А Р Е Ж Д А М:

 

На територията на Община Гоце Делчев да се въведат следните противоепидемични мерки:

  1. В организираните колективи (училища, детски градини, ясли, социални услуги, администрации, ведомства и други организации) да се провеждат засилени противоепидемични мерки, в т.ч. филтър, дезинфекция и проветряване, инструктаж за спазване на лична хигиена и не се допускат лица с прояви на остри заразни заболявания.
  2. Провеждането на културно- развлекателни, образователни и научни мероприятия на закрито да се ограничи до присъствието н 250 души, като се осигури минимално разстояние от 1 метър между присъстващите. В кина, театри и други публични места присъстващите да бъдат поствени през едно свободно седящо място.. Да се извършва дезинфекция на помещенията след всяка прожекция или представление.
  3. Преустановява се провеждането на спортни мероприятия на закрито. При невъзможност за отлагане или планиране, по изключение спортните мероприятия се провеждат на закрито без публика. Всички спортни мероприятия на открито се провеждат без публика.
  4. В автобусите на градския и междуселищен транспорт да се извършва ежедневна дезинфекция.
  5. Пристигащите от Италия, Гърция и други страни, в които корона вирусът е сериозно разпространен, да бъдат предупреждавани, че трябва да уведомят личния си лекар и да останат в домовете си, в определен от лекаря карантинен срок.

Контрол по изпълнението на настоящата заповед възлагам на г-н Саид Иброш – заместник-кмет на община Гоце Делчев.

Препис от настоящата заповед да се изпрати до директорите на детски и учебни заведения, управители на социални услуги, ръководителите на културните и спортни институции, превозвачи, кметовете на населени места на територията на общината.

 

 

 

ВЛАДИМИР МОСКОВ

Кмет на община Гоце Делчев

 

 

Съгласувал:

Саид Иброш,

Заместник-кмет на община Гоце Делчев

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене