Общинския съвет по наркотични вещества – Благоевград с предложение до министър Ананиев за забрана на наргилетата като превенция на заразяване и усложняване на въздействието на коронавирус

Д-р Теменужка Любенова , председател на     Общинският съвет по наркотични вещества Благоевград изпрати от името на Общественият съвет предложение до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за забрана на наргилетата в заведенията като превенция на заразяване и усложняване на въздействието на корона вирус.

Ето какво се казва в предложението до здравното министерство  на Обществения съвет по наркотични вещества –Благоевград.

 

ДО

КИРИЛ АНАНИЕВ

МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

 

УВАЖАЕМИ Г-Н АНАНИЕВ,

 

Общинският съвет по наркотични вещества Благоевград се обръща към Вас по повод пандемията от коронавирус. Към извънредните мерки за страната предлагаме да бъде добавена забрана за пушене на наргилета във всички питейни заведения в страната. Нарушителите да бъдат строго наказвани като за предлагането и продажбата на лица под 18 години наказателните мерки да бъдат с по-голяма тежест.

Надяваме се да се съобразите с нашето предложение, което е адекватно за ограничаване на разпространението и здравните щети от пандемията от коронавирус.

 

От 12.03.2020 г. е забранено предлагането на наргилета в Обединените арабски емирства с цел ограничаване на разпространението на коронавирус

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене