Със заповед на кмета Вл. Москов: Музеят в Гоце Делчев няма да приема посетители, преустановяват културните мероприятия с много хора

Да се преустановят посещенията в Общинския исторически музей, както и всички културни мероприятия в Гоце Делчев, на които присъстват много хора. Това гласи заповед на кмета Владимир Москов. Мерките се предприемат заради опасността от разпространение на коронавируса.

Освен това до второ нареждане затварят всички пенсионерски клубове на територията на общината. Преустановяват се и всички свиждания в специализираните институции и социалните услуги от резидентен тип.

Директорите на училища пък трябва да осигурят необходимите дезинфектанти и да се извършва дезинфекция на класните стаи, коридори и сервизни помещения минимум 3 пъти дневно (подове, бюра, чинове, дръжки на врати, прозорци, ключове за осветление, парапети, гишета, сензорни екрани, тоалетни чинии, мивки, кранове и други често докосвани повърхности и други).

Обслужването на гражданите в Общинската администрация ще се извършва при засилени мерки за биологична сигурност. Забраняват се и масовите прояви с участието на деца, а спортните мероприятия ще се провеждат без публика. От администрацията препоръчват и ограничаване на частните мероприятия с масов характер на открито и закрито.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене