30 българи са под обстрела на палестински терористи в Израел

Израел

Палестински терористи в Газа от три дни обстрелват израелската територия. Ракети „Касам“ и „Град“ са попаднали в западната част на пустинята Негев. На ракетен обстрел е подложен и град Ейлат. В тази зона се намира и група от 30 български работници, пристигнали по междуправителственото споразумение за временна заетост в строителството, съобщи БНР, цитирани от „24часа“.

Те настояват да бъдат преместени извън зоната на обстрела. Селището Офаким, където се намира строителният им обект, е в непосредствено близост до границата с Газа. Работниците твърдят, че не разполагат с бомбоубежища в близост до обекта и до жилищата, в които са настанени. Някои от тях изявиха желание да се върнат в България при първа възможност.

Пресслужбата на израелската армия съобщи, че разполага със сведения за терористи от „Хамас“ и ракетни установки по цялото протежение на границата на Ивицата Газа с Израел. Част от ракетите през последните денонощия бяха засечени от противоракетната система „Железен купол“. Няма данни за жертви и материални щети.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене