Окръжен съд Благоевград постанови: Братът на Димитър Бербатов – Асен остава в ареста

Окръжен съд Благоевград остави в ареста брата на Димитър Бербатов – Асен, който преди дни бе спипан с дрога.

Мярката му се гледа при закрити врата днес и продължи повече от два часа.
Задържаната с него Ана Папучарова бе освободена без никаква мярка, поради липса на съпричастност към престъпното деяние.

Припомняме, че Асен Бербатов, брат на футболната ни звезда Димитър Бербатов, бе арестуван за разпространение на публично място и за незаконно държане на високорискови наркотични вещества.

Асен е имал и съучастничка –Ана Папучарова .

Акцията е проведена на 6 март под ръководството на Окръжна прокуратура-Благоевград. 37-годишният Асен Бербатов, в района на магазин „Метро“ в Благоевград разпространил на И. К. Б. 1,71 грама кокаин. В автомобил същият държал, в съучастие с А. И. П. (на 28 години), кокаин с бруто тегло 1,1 грама, канабис – 2,4 грама бруто тегло. Двамата са държали и кристално светлокафяво вещество с тегло 0,7 грама, на което предстои да бъде установено съдържанието, съобщиха от Окъжна прокуратура-Благоевград.

Бербатов е пътувал в лек автомобил „Ауди“ с 28-годишна водачка от Благоевград, като при извършената проверка на автомобила е проверена и жената, в дамска раница е намерен 2,4 грама канабис, а в джоб на дамска дреха – сумите от около 6 700 лв., 75 евро и 10 паунда.

В хода на работата по случая, на 07.03.2020 г. на територията на гр.София, е извършено претърсване и изземване на квартира в града, обитавана от лицето разпространило наркотичното вещество, като в нея са намерени и иззети около 5 грама канабис и електронна везна. /Pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене