Придошла река отнесе мост край Мелник

Заради обилните валежи през последните два дни река отнесе временен мост, който води към град Мелник. От няколко месца се извършва ремонт на пътя от автомагистрала „Струма” до населеното място. Затова бе изградено временно мостово съоръжение, за да има достъп до населените места в региона. „Ситуацията не е лека, много валя през последните 48 часа. Временният мост е разрушен от придошлите води на реката. Но веднага се свързахме с фирмата, която ремонтира шосето. На място вече са тежки машини, работи се усилено. Смятам, че до 2-3 часа ще се направи нов временен бетонов мост, който ще обслужва хората в района на Мелник”, коментира кметът на община Сандански – Атанас Стоянов.

Той призова всички граждани за разбиране и търпение до приключване работата на екипа. За неотложни и спешни случаи може да бъде използван алтернативният обходен път Катунци-Златолист-Рожен-Мелник.

Областният управител на Благоевград – Бисер Михайлов, заяви, че няма други сигнали за произшествия в резултат на обилните валежи в Пиринския край. Нивата на реките Струма и Места са повишени, но са далеч от критичната точка. Няма заплаха за населени места и хора от преливане на двете реки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене