Заместник министър Павлов ще помага на 60-те спортисти от Дебрен

В събота на стадиона в гърменскто село Дебрен млади спртисти от селото , кметове и лидери на ГЕРБ от общините Гърмен и Гоце Делчев посрещнаха заместник министъра на спорта Николай Павлов и евродепутатите Асим Адемов и Андрей Новаков, който е и областен лидер на ПП ГЕРБ.

Сред официалните лица на срещата бяха и кмета на община Гърмен Феим Иса, заместник кмета Ахмед  Вранчев и кметицата на Дебрен Тюркян Ходжова .

Футболистите от двата  отбора – ФК „Дебрен“ и ДФК „ЛЪВЧЕТА“споделиха пред гостите успехите си и най- вече наболелите проблеми свързани със стадиона. На срещата зам. министър Павлов заяви, че ще направи всичко възможно да помогне за изграждането на стадиона .Той бе приятно изненадан от подаръка който пулучи заедно с еврдеутатие Новаков и Адемов от  ДФК-„Лъвчетата“, а именно  спортната фланелка на ФК“Дебрен“ която да  му напомня за спортистите от Дебрен, за техният силен спортен дух и за ангажиментите които е  поел  ред всички  а именно  да помогне за развитието на спорта и базата в Дебрен .

От своя страна кметът на общината  Феим Иса  също заяви своята подкрепа, че стадионът в Дебрен отнво ще  стане  действащ и ще се превърне в прекрасно съоражение за спорт .

Идването  на зам. министъра на спорта Николай Павлов в Дебрен  стана възможно ,след като преди около 2 месеца по покана на Андрей Новаков – евродепутат и областен координатор на ГЕРБ – Благоевград и Осман Ислямов – член на Националния Изпълнителен Съвет на Младежи – ГЕРБ, млади спортисти  от Дебрен се срещнаха със заместник министъръра на Младежта и спорта Николай Павлов пред който споделиха болката си , че около 60 младежи и деца от Дебрен играят футбол, а нямат  стадион , и че тренировките и футболните си  срещи  провеждат по стадионите в съседните села .

Тогава зам. министър Николай Павлов даде дума , пред спртистите от Дебрен  че ще дойде в Дебрен  и ще се запознае с проблема на место .

 

Така в събота заместик министъра на  Младежта и спорта Николай Павлов ,удържа на думата си и  заедно с Андрей Новаков – евродепутат и областен координатор на ГЕРБ и Асим Адемов – евродепутат пристигнаха в Дебрен за паметната среща с младите спортисти от селото .

При разговорите си с тях зам. министър Павлов заяви, че ще направи всичко възможно да помогне за изграждането на стадиона .

Той бе приятно изненадан от подаръка който получи заедно с евродепутате Новаков и Адемов от  ДФК-„Лъвчетата“, а именно тяхната  спортна фланелка която да  му напомня за младите спортисти от Дебрен ,за техният силен спортен дух и за ангажиментите които са поели да помагат за развитието на спорта и базата в Дебрен .

От своя страна кметът на община Гърмен  Феим Иса  също заяви своята подкрепа и увереност , че стадионът в Дебрен  скоро ще стане  отново действащ и ще се превърне в прекрасно съоражение за спорт.

Кметът Феим Иса се ангажира и с подобряването на спортните бази в цялата община Гърмен разбира се с подкрепата на заместник министър Павлов както и за  стимулиране  на младите и талантливи спортисти от цялата община Гърмен .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене