Хандбалното дерби в Гоце Делчев с публика, двама младоци аут

Българската федерация по хандбал не отмени предстоящия кръг от „А“ група въпреки препоръката на здравното министерство поне за мачове на закрити врати. Това ще позволи на феновете в Гоце Делчев да подкрепят своите любимци от „Пирин“ в дербито срещу „Чардафон“ в неделя с начало 15.00 ч. Сблъсъкът е ключов за втората позиция в редовния сезон, която за момента се заема от неврокопчани, макар и с минимална преднина от 1 т. Габровци обаче бяха първият отбор, спрял серията от над 80 мача без поражения на „Локомотив“ /Вн/, което ги прави опасни и непредвидими.

Пиринският наставник Николай Пиргов отписа от сметките Борислав Партенов и Боян Юсев. Младоците не успяха да се възстановят от контузиите си и ще липсват и за важните двубои на юношите старша възраст този уикенд. От клуба отново повикаха на помощ вярната си агитка, която имаше принос за победата в предния кръг срещу варненските железничари.

„Много разчитаме на нашите привърженици за мача на сезона срещу безспорно силен и качествен съперник. Уверяваме ги, че ще сме максимално мобилизирани, за да изживеем поредните приятни емоции с нов успех“, заяви Н. Пиргов.

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене