Прогноза за времето – 7 март (събота)

Днес над Източна България ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, докато над Западна България ще е значителна и ще има превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни в следобедните часове и през нощта срещу неделя. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа до умерен, в Югоизточна България временно силен юг-югозападен вятър, но в Дунавската равнина вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 12 – 13° във високите полета на Западна България до 19-20° в източните райони от страната.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

Времето за Гоце Делчев днес ще е предимно облачно с кратък дъжд и максимална температура 17 градуса.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен южен вятър, който постепенно ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 13° и 17°. Температурата на морската вода е 9 – 11°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд, над 1800 метра от сняг. Ще духа умерен, по високите части и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 1°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене