С паметно тържество ученици ,учители и обществеността на гр . Хаджидимово отбелязаха Националния празник на България

Две седмици предварително учениците на СУ ,,Никола Вапцаров“ собственоръчно шиеха българския трибагреник с дължина 60 метра. Всички класове усърдно и с въодушевление шиха българското знаме.

Тържественият спектакъл ,заря-проверка започна с шествие ,което започна от градския парк на гр,.Хаджидимово ,където се разпъна 60 –метровият трибагреник ,който учениците носеха с трепет и гордост до площад ,,Димо Хаджидимов“. Там националното знаме бе опънато като кордон пред строените ученици и публика.

Спектакълът ,който бе подготвен от учениците ,под ръководството на учителите:Таня Типова, Елена Караянева , Венета Атанасова,Виолета Карамихалева , Илинка Гелемерова и Христина Урдева, представи моменти от историята на създаването на българската държава ,падането и под турско робство и Освобождението. С атрактивни костюми /характерни за епохата / и със завиден артистизъм , учениците – изпълнители успяха да пресъздадат вълнуващите моменти от историята,с което спечелиха сърцата на публиката. Цялата публика запя песента,,Жив е той, жив е !“,изпълнена от осмокласничката Гергана Атанасова. След прекрасното изпълнение и вдъхновяващото приветствие на кмета на община Хаджидимово ,г-н Людмил Терзиев ,започна внушителна заря – дар за всички жители и гости на града.

По традиция празникът завърши с кръшно българско хоро. Всички се хванаха за ръце на хорото за добруването на България , с призив да покажем на света силата на Българския дух.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене