Обрат! Чувалите с боклук снимани от наш читател край Гърмен са след акция по добровално чистене!

В понеделник наш читатели ни изпрати видео с коментар, за „немърливостта ,а този път от хитростта и находчивостта на гърменци които изхвърлят боклуците си навсякъде ,но не и на определените за това места.“  Човекът приложи и снимки и видео и поиска да публикуваме неговия разказ: 

“ Та ,докато пътувах ми направи впечатление ,че на места  и на определено разстояние са изхвърлени  точно по протежението и от двете  страни на пътя  чували пълни с боклуци . Успях да преброя  повече от 20 чувала.

Питам се  до къде достига умът на тези хора от този район да натоварят  чувалите и да ги поставят  на определени разстояния на самия път  с надежда да не бъдат забелязани или да не впечатлят  преминаващите от там  хора  пеша или с автомобили  . Какво има в тези чували  ами ако се разнесе  зараза , ако кучета или други животни  разнесат боклуците по полето ????“

Проверка на Топ Преса след сигнал от възмутени читатели, удостовер иче тези чували с боклук, с аследствие от проведена в общинаат акция за доброволно почистване на пътя. Същата акция се е провела на територията на община Гърмен, Огняново, Осиково , Рибново и други села. Акцията била напълно доброволна от служители на общината. Това беше потвърдено и от кметът Феим Иса.

„А не се сетихте че общината може да ги е сабрала и просто се чака да се извозят…“ коментира нашия читатели Ахмед Садъков във Феуйсбук и с право. Ние обаче сме длъжни да реагираме на всеки граждански сигнал придружен с видео и снимки. В крайна счетка за напред, когато има подобни иницативи добре е да се обявават, колкото и скромни да са организаторите, защото видимо стават обърквания.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене