Три втори места и една специална награда за хаджидимовски ученици в национален конкурс„Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“

Ученици на СУ „Никола Вапцаров“вград Хаджидимово  участваха за първи път в третото издание на Националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ“, организиран от Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“, с подкрепата на Община Стара Загора.  Те спечелиха 3 втори места и 1 специална награда. Това са: Анелия Спахиева от VI  клас,  Александра Александрова от VII  клас, Наталия Таранинова – IX клас и Георги Спахиев от XI клас.

В раздел компютърна презентация участваха 2 ученици – втора възрастова категория V-VII клас Анелия Спахиева от VI  клас и трета възрастова група VIII – XII клас единадесетокласникът Георги Спахиев. Темите и на двамата бяха тясно свързани с темата на конкурса – „България – моят земен Рай“ и „България – земя на усмивки, слънце и гостоприемство“. Вторите места и двамата заслужиха заради специфичното представяне на историята на България чрез нейните златни съкровища и нейното историческо минало.

В раздел «Есе» второто място във втора възрастова категория V-VII клас бе за седмокласничката Александра Александрова. А ученичката от IX клас Наталия Таранинова бе удостоена със специалната награда на Инър Уийл клуб с президент Димана Видева за есето си „България – земя като една човешка длан“. И четиримата ученици работиха под ръководството на старши учител по български език и литература Заприна Глушкова.

Церемонията по награждаване на учениците се състоя на 28 февруари. На нея присъства единадесетокласникът Георги Спахиев, който получи и своята награда, и тези на останалите участници от екипа. Тази година конкурсът получи рекорден брой творби – 1367 от 106 населени места от 26 области в България, както и 15 от българското училище „Иван Вазов“ във френската столица Париж. Конкурсът е част от Националния календар за изяви по интереси на МОН и е организиран от Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ с подкрепата на Община Стара Загора.

Участниците се състезаваха в пет категории, в три възрастови групи. В категория „Есе“ се конкурираха 124 творби, в категория „Стихотворение“ – 168, в категория „Рисунки“ – 712 творби, в категория „Фотография“ – 200 фотоса и в категория „Компютърна презентация“ – 163 разработки. Компетентно жури отсъди награди за най-добрите във всяка категория.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене