Йордан Павлов от Гоце Делчев сви автомобила на кметицата на Балдево паркиран пред дома й

Йордан Павлов от Гоце Делчев сви в събота посред бял ден от пред домът им  семейният автомобил на кмета на  гърменското село Балдево , Илиана  Гюрнева.

След подадения сигнал за изчезването на  лекия автомобил ,на крак бе вдигната полицията в Гърмен и дежурните екипи на РУ Гоце Делчев  които за по малко от  два часа откриха возилото изкорубено  от стелки, инструменти и др. паркирано в известния в града квартал“ 12-ти конгрес“ .

Семейството пожела чрез Топ Преса да  благодари на полицаите от гърменското полицеиско управление и на колегите им  от РУ Гоце Делчев за бързата реакция , бързото откриване на извършителя Йордан Павлов  и  откраднатото им возило.

Както съобщиха от МВР  кражбата на лекия автомобил „Опел Корса“  от пред домът на семейство Гюрневи в Балдево бе извършена в събота във времето от ,12:00  до 14:00 часа на обяд .По същото време цялото семейство си е било в къщи и не са разбрали кога ,Йордан Павлов е  подкарал автомобилът им .

“ Дори и да бяхме видели че колата я няма никога нямаше да се усъмним ,че е открадната а първата мисъл щеше да е за липсата ,че някой от семейството  е отишъл по работа с нея . В къщи всички са шофьори, а в Балдево почти никой не си заключват колите защото до сега  кражби не е имало“ коментира  кмета Илиана Гюрнева . Реакцията обаче на полицаите беше светкавична а мерките професионални за което  им благодарим най – искрено , допълни  кметицата .

В последствие стана  известно ,че Йордан Павлов същия ден  е обикалял  по село Балдево . Мъже са го изгонили докато надничал и правил опити да влезе в къща  близо до църквата  като се предполага ,че именно след това е откраднал колата  за да се прибере с нея в Гоце Делчев .

За  Павлов хората от Балдево  научили в последствие ,че е бил психично болен но пък е притежавал  книжка за професионален шофьор .На път за Гоцев Делчев  той се отбил в Гърмен , с негов приятел пили по бира в местно заведение и решили да си направят  съботна разходка до Скребатно и Ковачевица но в последствие планът им се провалил и  Павлов с пуснати аварийни  светлини и надут клаксон  тръгнал за Гоце Делчев . Така  след проведените незабавни издирвателни мероприятия, полицаите  открили  краденото возило  паркирано в Гоце Делчев  с изхвърлени на тротоара  инструменти , стелки и други вещи , а малко по –късно закопчали и  автокрадеца Йордан Павлов .

45-годишният извършител е задържан със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена Районна  прокуратура-Гоце Делчев.

Собствениците на колата коментираха ,че от нея нищо не е откраднато както и че не е увредена .

 

След проведени незабавни издирвателни мероприятия във връзка с получен сигнал за извършена, за времето от 12:00 часа до 14:00 часа на 29.02.2020 г. в с.Балдево, общ.Гърмен, кражба на лек автомобил „Опел Корса“, паркиран незаключен и с поставен ключ в контакта на таблото, от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев, автомобилът е открит в гр.Гоце Делчев, а 45-годишният извършител на деянието е задържан със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена РП-Гоце Делчев.

 

 

Да той не е добре Йордан Павлов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене