Две години след атентата в Сарафово


атентат -Бургас

Сътрудничеството между България и Израел около разследването на атентата в Бургас напредва бавно, но в правилната посока. Това заяви говорителят на израелското Министерство на външните работи Пол Хършън, цитиран от БНР.

Запитан дали не смята, че две години след атентата в Бургас, спекулациите са повече, отколкото реалните резултати, Хършън отговори: „Не знам дали бих го казал по този начин. Две години са много време, но пък има много сериозно сътрудничество между Израел и България, което се задълбочава все повече по отношение на разследването“.

Пол Хършън смята, че събитията в Ивицата Газа едва ли биха могли да предизвикат подобен терористичен акт в друга държава. Той е на мнение, че „Хамас“ не е положение да извърши атентат в една или друга държава.

Днес се навършват 2 години от атентата на бургаското летище, при който загина един български гражданин и петима израелски туристи. Еврейската организация „Шалом“ ще отбележи годишнината с възпоменание, а в 17.00 часа ще бъдат поднесени цветя на мемориала в памет на Мустафа Кьосов и петимата израелци, който беше изграден на аерогарата

Припомняне, през март срокът за разследването на терористичния акт беше удължен за пореден път.

Голям напредък има разследването на случая и до дни се очаква да бъдат оповестени нови конкретни данни, твърдят източници от бургаската прокуратура.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене