Желязна воля! Въпреки финансовата криза кметът на Гърмен вдигна заплатите на медицинските сестри в общината!

Когато човек иска и има воля, при това в условията на финансова криза – тази воля трябва да е желязна, няма невъзможни неща. Въпреки че община Гърмен е във финансов колапс заради катастрофалната финансова политика на предшественика му, настоящият кмет Феим Иса намери начин и от днес средната заплата на медицинските сестри вобщината да стане 1100 лева.

Топ Преса е медията която първа научи, от свои източници в местната власт, че кметът Феим Иса потписал колективен теудов договор в полза на мединцонските сестри. Въпреки финансовите затруднения на общината Феим Иса успя да намери средствата, съобщават ни от средите на медицинските работници доволни от неговото управление.

Това е поредният решителен успех и стимул за всички служители на здравеопазването в общината, защото както навсякъде проблемът с недостиг на кадрите е сериозен, а и както се вижда напоследък, медицинските работници са принудени да работят в извънредн и тежки условия. Феим Иса е кметът пример, че не става само с мрънкане и оплакване, трябва решителност, воля и много труд и успехите са сигурни.

На фона на други новоизбрани градоначалници, Феим Иса показа какво се казва резултатна обществена работа за три месеца. Без такси в детските градини, съкратени разходи в това число намаление на личната му заплата и съкращение на представителните разходи, професионална финансова политика и много ползи за жителите на община Гърмен. Браво!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене