/ВИДЕО/ 19 годишен художник очарова неврокопчани с изключителният си талант

Още с първата си дебютна самостоятелна изложба, 19-годишният Георги Зайков, от Гоце Делчев, очарова любителите на изобразителното изкуство в родния му град. Изключителният талант на младежът е забелязан от популярният неврокопски художник, поет и бохем, Николай Маринов. Той любезно предостави снощи собственото си ателие-галерия „Автограф“ за първата самостоятелна изява на младият творец.

„В картините на Георги няма следа от четка. Картините му не спират да излъчват движение и неподвижност едновременно“, каза Николай Маринов на откриването на изложбата. „Георги е орисан да работи в тези среди, да работи с бои, моливи и материали и сме убедени, че ще има още множество такива изяви“, каза учителят на младия художник, Димитър Сърбов.

Да уважат и се насладят на невероятният талант на Георги Зайков, снощи в галерия „Автограф“ бяха кмета на Гоце Делчве, Владимир Москов със съпругата си Мария, н.в.п., Неврокопския митрополит Серафим с част от владишкия клир, близки и приятели на младият художник, познавачи на изобразителното изкуство.

За тези които се интересуват, в рамките на една седмица ще имат възможност да видят невероятните творби на изключителният талант, Георги Зайков, в галерия „Автограф“ която се намира в китайския мол в Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене