Разбираме ли достатъчно добре емоционалното въздействие на думите?

Кои думи нараняват? Успяваме ли да преживеем силата на думите? Разбираме ли достатъчно добре емоционалното въздействие на думите?

Тези и по още много други въпроси дискусираха днес децата от IV-та и V-та ПИГ и техните ръководители Мустафа Велиша и Марияна Богданова в  Обединено училище „Св.Паисий Хилендарски“в гоцеделчевското село Корница.

Двамата преподаватели решиха за Денят за борбата с тормоза в училище  който е познат още и като „Ден на розовата фланелка“ да разширят параметрите по темата за да могат подрастващите да вникнат в нея по обстойно и да си отговорят на  въпросите които си задават може би всеки ден.

Иначе, всичко свързано с Денят на розовата фланелка  започва през 2007 г. като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно училище в Канада.

През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия обявява този ден от месец февруари за ден срещу тормоза в училище.

Всяка следваща година все повече ученици го честват, идвайки в училище с розови тениски и дрехи, на които пише „Тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“.

Скоро инициативата се подема и от хиляди училища по целия свят.

За първи път в България се отбелязва през 2012г.

Учениците от ОбУ „Св.П.Хилендарски“ за поредна година  се включиха  в инициативата като  посланието “Не на тормоза в училище”!

бе подкрепено от  всички ученици и учители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене