Андон Тодоров: Нямам намерение да бъда отново кандидат-кмет, но не се знае

Ако има извънредни местни избори в Благоевград нямам намерение да бъда кандидат-кмет, но не се знае. Така председателят на Общинския съвет и лидер на Партия на зелените в областния център- Андон Тодоров, отговори на въпроса дали ще се включи в кметската надпревара, ако се появи хипотеза на предсрочен местен вот.

За да не влезем в неволна интерпретация на коментара, който Андон Тодоров, направи, публикуваме думите му дословно:

Дали ще бъда кандидат-кмет отново? Много хубав въпрос, браво, весеки ден се говори на тая тема. Аз моята цел съм я постигнал. Предишният модел вече го няма. Сега съм на този пост, за да работя за жителите на Благоевград и го правя от сърце и желание. От сутрин до вечер съм тук, давам идеи, съвети, доколкото мога, опитвам се да помагам, искам да има за хората прозрачност.

Дали ще бъда кандидат-кмет – нямам такива намерения, но никога не се знае. Никога не казвай никога. Представете си, че двете най-големи формации – БСП и ГЕРБ –  дойдат при мен, оценят моята работа и желание и ми кажат, че искат да ме подкрепят и заявят, че искат да работим заедно, за да променим града – да има инвеститори, зеленина, чист въздух. При такава оферта или предложение отказва ли се?!

Има такива примери в България, където двете формации подкрепят даден кмет. Тука вече сме в друга хипотеза, може да се гласува доверие на един човек, който занапред да реши да прави нещо с неговите идеи, с подкрепата на двете формации.

Не поставям условие, давам само пример. Имам одобрение от хората, срещам го всеки ден, виждам го, хората виждат, когато се работи. Вижте, ако аз някога съм лъгал или съм казвал нещо невярно, хората щяха да го видят, хората не са глупави, нямаше да реагират така на изборите.

Ако волята на народа и волята на хората, които управляват Благоевград преценят – може всичко да се случи, може да станат всякакви конфигурации.

На въпрос какво би казал на настоящия кмет Румен Томов, ако все пак реши да стане кандидат-кмет, Андон Тодоров заяви:

Няма какво да казвам, като го направя официално – ще разберете първи и тогава ще ви кажа какво ще се случи.

За мен това, което се случва, това напрежение, не е нормално. Който и да бъде кмет в тази ситуация, в рамките на три месеца, през които месец и половина нямаше общински съвет и нямаше структура и бюджет, няма да може да работи по никакъв начин. Това е истината – който и да беше. Още повече в тоя разноороден общински съвет, трудно е. За мен трябва време. Тия нетърпеливци, които постоянно критикуват, къде бяха тия осем години и мълчаха за улиците, за чистия въздух и за всичко останало. Къде са зелените пояси, които толкова години се рекламираха от предишната власт. Дайте и вие като медии време на настоящето общинско ръководство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене