Арт терапия в Школа по Стъклопис – Благоевград

Школа по „Стъклопис“ към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград с ръководител Царимира Георгиева стана на две години.

Школата е новаторска и единствена по рода си в Благоевград, а от миналата година претърпява своето развитие и е преименувана на „Арт палитра”. Към момента обединява и дава възможност за включване и развитие на интересите в три насоки: стъклопис, еко-арт и арт терапия.

Днес школата поставя началото на своята творческа година с нова извоювана награда от Ивет Капитанска в Национален конкурс „Св. Трифон Зарезан – 2020” в град Сунгурларе.

За краткия си, но изпълнен с творческо дръзновение период на съществуване, възпитаниците на школата спечелиха редица призови награди от национални конкурси. Царимира Георгиева съвместно със своите деца се включва активно в културния живот не само на община Благоевград, но и на цялата страна.

С голям успех са реализирани самостоятелни изложби, участия в национални конкурси и фестивали, творчески академии и благотворителни кампании. Всичко това е резултат от професионализма и стремежа на г-жа Георгиева да открие най-ефективните и най-иновативните методики за въздействие върху детското естетическо възпитание и развитие.

Вестник “ Топ Преса “

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене