Скандално! Разследване на НОВА показа афера в Окръжна болница „Света Анна”! Доктор Саша Николова от Г.Делчев пенсионирана насила отказала да участва в схемата!

В „Неделята на NOVA“ тази седмица показа ново разследване на Васил Иванов. Харчене на европейски пари за фиктивни, често будещи смях проекти. Проекти, чиито единствен замисъл е усвояване и то от едни хора, с една единствена цел да приберат голяма част за себе си. Неведнъж сме разследвали и показвали тези схеми. Показваме ви поредната – как в тандем, една странна консултантска фирма и шефовете на столичната Окръжна болница „Света Анна” усвоиха четвърт милион  лева с фиктивен проект и фиктивна дейност.

Преди година шефовете на болница наемат фирма „Би Би рисърч енд консултинг“ и заедно с нея изготвят и печелят проект на стойност 250 000 лева за обучение по английски език на 500 души от персонала, което да се извърши в самата болница. Сред предвидените да учат английски са не само лекари и сестри, а и санитарките, повечето – близо 70-годишни. И ако за някой това звучи комично, истински скандалното е, че това деветмесечно обучение е извършено само по документи. За това свидетелстват лекари, сред които е и родената в град Гоце Делчев доктор Саша Николова, която сподели че след като отзала да участва в схемата и взела да задава неудобни въпроси била пенсионирана насила.

„От нашето отделение около 20 човека са записани, че са посетили този курс, но никой от тях не отиде. В началото на курса интерес от цялата болница имаха около 20-30 човека, накрая останаха двама – трима”, каза един от тях, който пожела да остане анонимен.

„Има една служителка в болницата, която обикаляше и караше персонала на болницата да се подписва, според мен принудително в тези списъци”, посочи още той.

„Разписваха се, защото ги е страх от ръководството на болницата”, каза още мъжът.

Запитан кой е обикалял и е събирал подписи, той отговори: „Ясенка от администрацията на болницата. Всички знаем, че тя обикаля с тези списъци болницата по заповед на административната директорка – Иванова”.

„Формално се усвояват едни пари. Формално, много добре, се попълват едни документи и формално караме персонала на тази болница да се подписва под набор от документи, че те са били на курс по изучаване на английски език”, заяви д-р Саша Николова.

Тъй като задавах неудобни въпроси на ръководството, бях пенсионирана на секундата, на часа и отстранена от работа, като реаниматор с 37-годишен трудов стаж”, каза още тя.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене