Теди Еротеева с 200-годишна носия в новия си видеоклип

Теди Еротеева е родена в град София през 1995 година. Баща ѝ е от Пиринския край, а майка ѝ от Шопския. Отраснала в семейство, в което традициите и народната музика са присъствали винаги, тя от дете е пленена от българския фолклор. От малка участва в различни вокални групи, а на 16 години започва да се занимава професионално с народно пеене. Записва песни от македонската фолклорна област, а на някои от тях пише текстовете и музиката сама. Сред авторските и песни са „Засвирете музиканти“, „Грейни, грейни“, „Песен за село Бельово“,“ Пирине, земьо“ и други. На първите три написва и музиката.  Теди завършва „Национална природо-математическа гимназия“ през 2014 година и през същата е приета студентка по фармация в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Макар да няма музикално образование, тя казва че „ най-добрият учител е опитът“. Младата певица е участвала в много фестивали, сред които е и „Пирин-Фолк“ през 2015г. Поставила си е за цел да докосне сърцата на хората и да ги накара да се влюбят в българските народни песни, така както тя самата.

Преди броени дни излезе най-новият клип на младата народна певица Теди Еротеева. Той е към „Песен за село Бельово”, която тя написва. Песента бързо набира популярност и трупа гледания в социалните мрежи. Срещаме ви се с Теди за да ни разкаже повече около най-новия си проект.

Здравей, Теди! Изненада всички с изцяло различна визия. Ние бяхме свикнали да те гледаме със стилизирани рокли, а сега си пременена в автентична носия в много накити.

– Здравейте на вас и читателите ви! Много съм развълнувана, защото това е сбъдната мечта за мен. Носията с която ме виждате е на 200 години и е типична за македонския край. Състо и се от кошуля, кадифен шутак, прегач, колан и цървули. Накитите са много редки, невероятно красиви и допринасят за цялостната ми визия. Били са на някоя заможна девеойка, защото са богати и впечатляващи. Благодарна съм на Антон Коцев и неговото семейство, че ми предоставиха всичко това. С тях се познаваме отдавна и когато им се обадих да споделя идеята си за клипа, те веднага ми съдействата, като ме премениха в една от най-красивите си носии в колекцията си. Исках изцяло да представя на моите фенове нещо различно.

Успяла си. Клипът е много различен от останалите ти клипове и като цяло от фолклорните клипове. Чия беше идеята за него?

– И този път работих с Павел Хаджиев. Разказах му идеята ми, а той я разви и направи този клип. Когато за първи път го изгледах се разплаках от вълнение. Сигурно час съм плакала вкъщи. Малко хора могат да ме разберат колко е силна любовта ми към  Бельово То е селото на моята баба. Аз никога не съм живяла там, но съм много привързана към него. Едни от най – хубавите ми спомени са от там…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене