Кралете на морала! Платил ли е екс началника на полицията Н. Тонев ремонт на къщата си за гости с пари от клуба за тенис? СНИМКА

Кралят на морала, стожерът на законноста, църкварят,  спортист и физколтурник Николай Тонев, който за кратко време беше и полицай дори шеф на РУП – Гоце Делчев отново е в епицентъра на скандала. Топ Преса разполага с информация, че той в качеството си на ръководител на клуб  „Пирин“ (ГД) по тенис на маса, където се изявава като треньор , нещо грам не разбирал от финанси. 

Спортната комисия в община Гоце Делчев, съставена и ръководена от членове, които докато беше шеф на полицията Тонев щеше да вкарва в затвора, отпускат на клуба на Тонев солидна сума пари, за да може да развива дейността на клуба си. Успоредно с това, известният с фразата „Няма Цветанов, няма Борисов – тук аз съм закона!“, набира по свои канали и методи спонсори за благородното дело в което участва, все пак е и църквар, ползвал напълно безплатно помещение в хотел „Неврокоп“ дадано му от Владиката, така че осигурявал доста аванта за клуба си и приход от  завидна сума за месец, която уж трябвало да влиза в клуба.

Само че вместо да води нестопанска дейност и да развива спорта, Тонев шокиращо за повечето членове на клуба му, изразходвал парите по свое осмотрение, а дори според една от информацията, използвал част от приходите на клуба за да направи спешен ремонт на къщата си за гости в село Господинци. Нещо на което ние от Топ Преса отказваме да повярваме. Не допускаме че един човек на морала, един мисионер участвал във войни и битки извън граница, не на последно място и един църквар, би посегнал на пари, които не са негови. Настояваме още днес Тонев да излезе пред обществото и да даде публичен отчет, как и къде харчи парите дадени му от нашите данъци за спорт.

Къщата на Тонев в Господинци!

Къщата на Тонев в Господинци!

А колкото до къщата му за гости, ние от Топ Преса знаем че тя е строена, от честната му заплата на полицай, заделял е от залъка си за да си направи едно истинско планинско бижу и да го дава под наем. Въпреки това настояваме Николай Тонев, да направи публичен отчет как и къде е изразходвал парие давани му за спорта. Нека няма и грам съмнение в неговата честност и морал!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене