Под контрол! Председателят на ОбС Андон Тодоров следи под лупа работа на 10-те общински дружества

Пълна справка за работата на благоевградските общински дружества е изискал от управителите им председателят на ОбС Андон Тодоров. До началото на идната седмица шефовете на „Биострой“ ЕООД, „Пазари“ ЕООД, ОФК „Пирин“ ЕООД, „Паркинги и гаражи“ ЕООД, „Благоевград инвест 2016“ ЕООД, „Медицински център 1“ ЕООД, СБАЛПФЗ – Благоевград“ ЕООД, „ЦПЗ – Благоевград“ ЕООД, СБАЛО „Св. Мина“ ЕООД и „Благоевград фест“ ЕООД, за която бе взето решение за закриване, трябва да представят подробна справка за числеността на екипа, който ръководят, както и за сключените договори за правно обслужване и финансов контрол.

Целта е в качеството на принципал общинските съветници да са наясно с ефективността на работа на фирмите и заедно с отчетите им за работата през изминалата година, които ще се обсъждат на сесията през март, да се коментира и бъдещето им. Болшинството управители на общинските дружества заемат постовете без конкурс и въпреки че в предишния ОбС темата на няколко пъти бе повдигана от опозицията, такива не бяха обявени. Много е вероятно това да се направи сега, като се изиска от кандидатите да представят бизнес план и визия за развитието на съответната фирма, пише струма бг.

Очакват се сериозни дебати около ефективността на работата на „Паркинги и гаражи“, която бе създадена с цел акумулиране на средства за изграждане на паркинги, което на практика години наред не се случва. Въз основа на анализите, които ще се направят, ще се прецени има ли раздути щатове, както и дали и колко съкращения да се направят в общинските дружества.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене