Интересна сделка! Вдовицата на строителния бос Полихронис Хапсалис продаде къщата му в Ковачевица!

Съпругата на техническият мениджър на фирма „Актор“ и „Продефтики“ Полихронис Хапсалис, който загина в катастрофа през 2012 година продаде семейната им къща в гърменското село Ковачевица. Това обяви самата тя в социалната мрежа фейсбук, по своя творчески и артистичен начин.  Ето какво написа Катерина Хапсали, вдовица на Порихронис и дъщеря на издателя Варели Запрянов: „ Край с къщата от „Гръцко кафе“. Вече не е в мои ръце, а в далеч по-тренираните пръсти на известна руска пианистка.

Дано й е добре там.

И да има повече късмет от мен.  Влюбила се в къщата от пръв поглед…

И е важно човек да може да пуска миналото. Както казва добър мой приятел: „Разчиствай призраците и почвай наново!“

А какво значи наново ли? Да пътуваш с мокра коса, силен парфюм и палто, достойно за екранизация на Анна Каренина, докато софийското слънце грее жизнеутвърждаващо в очите ти, за да вземеш най-важния мъж в живота ти.

8-годишен.“ Написа Катерина и разчувсва приятелите си във фейсбук. В книгата си „Гръцко кафе“, тя описва къщата в Ковачевица като гнездо на любовта и извор на щастие, който пресъхнал след смъртта на любимия и Полихронис.

Топ Преса припомня, че Полихронис Хапсалис почина на 29 май 2012 година при удар на автомагистрала Тракия. Хапсалис управлявал товарен камион „Тойота Хайлукс“. На 145-и км край Шишманци тойотата, която се движела с непозволена скорост, ударила „Фолксваген Пасат“, излязла от платното и се преобърнала в нивата в съседство. Хапсалис починал на място, съобщава тогава РДВР.

37-годишният грък, който има българска диплома за строителен инженер, живее над 15 години у нас. Семеен е, има дете.

„Беше невероятно човечен, интелигентен и широко скроен човек“, заяви главният директор на Международния панаир Иван Соколов. Не търсеше слабости в хората, сплотяваше ги. Беше спонтанно добър.“

Полихронис Хапсалис

Катерина Хапсали




 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене