Красимир Богданов: Сексуално образование в училищата – само под контрола на МОН

Недопустимо е НПО-та да налагат джендър идеология сред подрастващите, смята депутатът от ВМРО

Притеснителното е това, че в прекалено ранна възраст се представят доста сложни и дискусионни теми, свързани със сексуалното и репродуктивното здраве.

Това заяви в Сутрешен блок по БНТ народният представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Красимир Богданов като коментар по темата със скандални материали, които се предоставят на деца в пернишки училища от НПО с цел сексуално образование.

Никой не отговори на въпроса кога трябва да започне това обучение, кой трябва да отговаря за него и какво трябва да включва то. Иначе за нас няма съмнение, че такъв тип образование има своя смисъл, но ние твърдо настояваме това да е под контрола на МОН, да бъде в специални часове за обучение на интегрираната програма. И в момента в часовете по биология се изучва, по-големите в часовете по психология също. Но на деца в началния курс на обучение да се представят и то по доста спорен начин теми, свързани със сексуалността, за нас е неприемливо, посочи Богданов.

Въпросът е кога да започне сексуалното образование и по какъв начин да бъде поднасяно, каза още той.

Красимир Богданов уточни, че притеснителното в случая е опитът на различни фондации по спорен начин да представят на подрастващото поколение темите, свързани със сексуалността.

Тази фондация в Перник по нищо не се отличава от проводниците на джендър идеологията и от други фондации, които наводниха страната ни с чужди на България принципи. Как се чувстват родителите? Влизаме в едни теми, които доведоха западното общество до положението, в което се намира сега, каза Богданов, допълни Богданов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене