Поредица от арести за притежание и употреба на наркотици в Югозапада

Вчера криминалисти от РУ Кюстендил са задържали 3-ма притежатели на наркотични вещества.

По време на проведена специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, служители са установили, че 27-годишна водачка на л.а. „Ауди“ е управлявала след употреба на наркотични вещества. Тестът е направен с техническо средство.

При проверката в дамската й чанта са открити и иззети 31 г канабис, 10 г амфетамин, 5 г МДМА. Последвало е претърсване в дома й, където са открити още 13 г канабис, 23 г амфетамин и 15 г МДМА. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест.

27-годишната кюстендилка, която е попадала в полезрението на полицията и в друг случай, ще остане в полицейския арест 24 часа. Започнато е бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

23-годишен младеж от Кюстендил е опитал да осуети полицейска проверка на ул. „Шейново“ в града. Той е направил опит да бяга,като е изхвърлил станиолова опаковка. Задържан е от слуйителите нс реда. Съдържанието на станиоловата опаковка е амфетамин, установен с полеви наркотест. Задържаният е известен на полицията и с други противозаконни деяния. По случая е започнато бързо полицейско производство и е уведомен е дежурен прокурор.

При проведената специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици е задържана 25-годишна дупничанка, която е била пътничка в проверен л.а. „Дачия“. От нея е иззето стъклено шише с течност, която при направения полеви наркотест е реагирала на метамфетамин. Бързо полицейско производство е започнато по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Също вчера служители на РУ Дупница са задържали 19-годишен младеж за притежание на наркотично вещество. При извършения обиск от него са иззети опаковка канабис и ръчно свита цигара – канабис.

Проверката е извършена на ул. „П.Евтимий“ в града. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Бързо полицейско производство е започнато по случая и е уведомен дежурен прокурор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене