Имената на бебетата в Неврокопско – от Йоан и Йоана до Гунди и Шамшадин

Йоан, Йоана и Даная са едни от най-популярните имена на новородени бебета миналата година в община Гоце Делчев. Естествено, че най-много от бебетата носят традиционни български имена. Не липсват обаче и екзотични имена като Ирем, Рита, Емелия, Бади, Вениамин, Гунди, Шамшадин. Има и немалко кръстени новородени на герои от сериали.

За изминалата 2019 година се запазва тенденцията от последните няколко години на положителен прираст на населението в община Гоце Делчев, където родените са 292, а починалите 260. Този път се отчита положителен прираст и на населението в града, където родените са 180, а починалите – 172. Съставените актове за раждане за периода са 528. Родените деца в МБАЛ „Иван Скендеров” са 434, с 20 повече в сравнение с 2018 г.

Новородените жители на град Гоце Делчев са 180, като сред тях има и двойка близнаци. Общо 112 деца са родени в кметствата на общината. Пресъставени през 2019 г. са 110 акта на деца, които са родени в чужбина, като сред тях най-много са тези от Турция, Гърция, Германия, Великобритания и САЩ.

Съставени са общо 158 акта за сключен граждански брак в община Гоце Делчев, като тези в град Гоце Делчев са 78. Пресъставените актове от чужбина са 41. Сключените бракове в кметствата на общината са 39, най-много са в най-голямото село Брезница – 19./Кмета.бг

Снимката е илюстративна

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене