Частните имоти в красивите местности покрай село Брезница, са осеяни с нерегламентирани сметища

Възмутени читатели на Топ Преса съобщиха ,че частните имотите в красивите местности покрай гоцеделчевското село Брезница и територията покрай минаващата от там река  са осеяни с нерегламентирани сметища .

Хора от селото непрекъснато си изхвърлят боклуците в частни имоти където няма построени вили  и то   в най- красивите места  .Протежението на коритото на реката която минава край Брезница също е със струпани отпадъци изхвърлени от недобросъвестни жители .

„ Няма да уточняваме  в кои имоти се хвърлят боклуците от къщите и пикниците  във вилите  и на открито за да не излезе  тенденциозно заяждане , но това е грозна картина „ коментират местни хора .

Те  призовават  както еко полицията така и кметството в Брезница да обърнат много сериозно внимание на  ширещото се замърсяване с различни по вид  битови отпадъци както и за по- голям контрол и солени глоби за нарушителите .

Хората са категорични че не може и е недопустимо красивите местности край Брезница и частни ниви  да са зарити с боклуци които се изхвърлят от вилите след сбирки през почивните дни ,пикниците  и къщите в селото .

„Ако не се вземат бързи мерки и това  безразборно  струване на боклуци по частните имоти  на местните хора , ще организираме  протести , идва пролет  ,  района се пълни с туристи а ние потърпевшите ще трябва след тях да им ринем боклуците“ заявяват  местни  хора в чийто имоти са образувани нерегламентирани сметища.  Те са категорични ,че по този повод в Брезница зрее скандал от години който щял да  изригне  скоро защото положението ставало  нетърпимо .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене