1400 жители на санданското село Дамяница оставени без зъболекар, идват в Петрич и Сандански за една пломба на зъб

Жителите на санданското село Дамяница са принудени да идват до двата общински центрове –Петрич и Сандански за една пломба на зъб. Проблема, с които жителите на едно от големите сандански села се сблъскват ежедневно е заради това, че в селото няма специалист стоматолог. В селото, което се намира по-близо до Петрич отколкото до Сандански и е с население от над 1400 жители от дълги години е оставено без зъболекар, въпреки че има оборудван кабинет.

За щастие има здравен кабинет със лекар, който да е в помощ на пациентите от селото, каза управникът му Атанас Ангелов. Той си поставя като приоритет през настоящата година привличането на специалист в областта на детналната медицина. “Това искат от мен, жителите, това ще е първата ми работа, която трябва да изпълня !“, обеща за четателите на 4 ЛАСТ амбициозният кмет на село Дамяница.

В свое инвестиционно намерение пред общинския кмет Атанас Стоянов, той ще иска и отпускане на средства за асфалтиране на главната улица ,която води да гробищния парк .

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене