Ад в московското метро, 10 са жертвите до момента

москва

10 са жертвите на катастрофата в метрото в Москва, съобщава LifeNews. Инцидентът се разигра на Арбатско-Покровската линия на метрото в руската столица. От релсите са излезли три вагона на композицията, а всичко това е станало в сутрешен час пик между станциите „Парк на победата” и „Славянски булевард“.По последни данни спасителните екипи са разблокирали вагоните, който са напуснали релсите при аварията. Очаква се количеството на пострадалите и жертвите да расте, съобщава от мястото на инцидента кореспондентът на LifeNews.

Към момента са регистрирани три жертви и над 95 ранени. Телата на загиналите са извадени от вагоните. Става въпрос за двама пътници и един машинист. 37 души са закарани в болница. Повечето са транспортирани с линейки, а петима с хеликоптери. Лекари и спасители продължават работата на мястото на инцидента.

Инцидентът е станал в 9:15 часа московско време. Изведнъж на спирката „Парк на победата” е имало силно задимяване. Според представители на спасителните отряди причина за аварията е станало грешно сработване на пожарната сигнализация, която грешно е определила наличие на дим в тунела. В резултат на това напрежението в контактната мрежа е изключено и вагонът е спрял рязко, пътниците, които не са очаквали това, са нападали един върху друг.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене