На голяма кукерска веселба в Брежани

Кукерите от Брежани – махала Горна събрахa всички свои приятели, включили се в групата, която участва тази година на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“, за да се почерпят и да отпразнуват спечелените награди.

Сурвакарите направиха голям празник за всички кукери и гости. Събраха приятели от близко и далеч, за да да похапнат на обща трапеза с вкусна храна. Освен това не липсваха наздравици и както си му е редът – голяма веселба. Доброто настроение на празнуващите бе подплатено с жива музика и оркестър, който изпълняваше всяко желание.

Ръководителят на групата – Александър Борисов отбеляза, че в Брежани традицията ще бъде жива още дълги години, защото тя вече е предадена и се предава на младото поколение, което е бъдещето и пожела на всички много здраве и щастие. Той благодари на всички участници и на кмета Апостол Апостолов, който е верен приятел на кукерите.

Кметът на Община Симитли – Апостол Апостолов и още много гости от общината и Перник вдигнаха наздравици и се веселиха с празнуващите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене