Бранимир Митов, директор на Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“Никой не е разговарял с мен за провеждането на Талантино в Благоевград!

След пресконференцията дадена от общинското ръководство в Зала 5 на Община Благоевград, излизайки отвън виждам Бранимир Митов, директор на Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“. Брано ми каза, че е гледал директните включвания в Топ Преса и за това е дошъл за да каже, че никой не е разговарял с него за провеждането на Талантино в Благоевград!

Брано, защо си толкова гневен днес?

– Не съм гневен. Смешно ми е. Смешно ми е защото вече три месеца си в управлението на града и не можеш да не знаеш кой кой е в този град. Не можеш да обявяваш, че ще се състои фестивал Талантино при положение, че мен никой не ме е търсил. Аз съм организатор. Аз съм дал идеята да се случва този фестивал. Никой по никакъв начин мен не ме е търсил да ме пита ще се прави ли фестивала, как се прави фестивал. Те мисля, че дори и това не знаят. Как се прави фестивал. Това до голяма степен ме кара да се смея. Същото нещо стана с приказния разказвач. Във фоайето н общината. Който също е моя идея и аз го правех. Взеха го. Тогава реших да не надигам глас, защото все пак е за децата на града. Но този път аз няма да позволя да се съсипе нещо, което съм правил седем години с толкова любов и с толкова себераздаване.

Може ли да кажем, че те, визирам ръководството на общината знаейки, че ти си го правил толкова години разчитат на това, че няма проблем и че ще продължиш?

– Точно така. Фестивал не се прави от март за април. Имаха достатъчно дълго време, за да разберат кой какво работи. Не са се обадили дори, за да ме поканят на среща. Аз не съм човек, който ще виси на нечия врата. Нито на вратата на кмета, нито на заместник кмета. Дори и да решат да направят нещо такова, те Талантино няма как да го направят защото аз държа правата на фестивала и т.н. /това е доказуема/. Ще бъде върха на сладоледа ако те решат да направят някакъв подобен фестивал, на който да му сменят името/пак детски театрален/. Защото децата на Благоевград пък няма да участват в този фестивал. Защо няма да участват? Защото никой по никакъв начин не се поинтересува от тези деца. Не се интересуват какво правят, къде репетират, защо нямат представления. Изборите са си избори. Те минават и заминават. Съвсем нормално беше да ме поканят да разговаряме…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене