Папиката от Гоце Делчев ще лежи близо 13 години! Но не в Германия, а в Бобов дол!

Окръжният съд в Мюнхен осъди 39-годишния уби­ец Ангел Рамов – Папиката на 12 го­дини и половина за­твор, защото намуш­ка сестрата на бившата си приятелка.

В Мюнхен Ангел Рамов се смее, когато е показан с белезници. „Можете да ме убиете сега, ако искате“, ус­михва се той на близките на жертвата, пише немски­ят сайт www.tz.de. Ухилва се, докато целува кръста на броеницата си. Богохулен акт за мнозина.

Българинът намушка хлад­нокръвна сестрата (28) на бившата си приятелка (28) пред пицария на Thalkirchner Strasse на 13 септември 2015 г.

В петък Окръжният съд в Мюнхен постанови, че Ан­гел Р. трябва да отиде зад решетките за 12 години и шест месеца. Съдът го призна за виновен за убийство и раз­пореди да излежи присъдата си в Бъл­гария, в затвора в Бо­бов дол. Топ Преса научи от близки до семейството, че Рамов е наел в България мастития адвокат Марин Марковски, защото искал да полежи година-две и да из­лезе на свобода, което спо­ред близките на жертвата е недопустимо.

ТОП ПРЕСА ПРИПОМНЯ СЛУ­ЧАЯ:

Мъж от ромския квартал Комсала в Гоце Делчев уби 26-годишна жена. Ангел Ра­мов, известен като Папи­ката, след семеен скандал, е заклал с дълъг нож за дюнер Диана Крумова – сес­тра на бившата му съпруга. Престъплението е извърше­но в Германия.

Жената е по­чинала на път за болницата, а убиецът е задър­жан от германски­те власти .

Преди около половин година Рамов и съпруга­та му се разделили окон­чателно и тя за­минала за Герма­ния при сестра си Диана и зет си Стоян, за да се отърве от бившия си съпруг, с когото имат 2 деца. Преди месец обаче в Германия и в града, в който живеят и работят двете сестри и съпругът на жертвата, пристигнал и Па­пиката.

Негов приятел му изпра­тил пари, за да отиде при него в Англия, където му бил намерил работа, но вместо там, криминално проявени­ят ром заминал за Германия да мъсти за раздялата с би­вшата си съпруга.

Цялата драма се рази­грала в немско заведение за бързи закуски, където между четиримата избух­нал скандал. Пред очите на най-близките й, пред персо­нала и клиентите на пицари­ята Папиката грабнал дъл­гия нож на дюнерджията и го забил в гърдите на бивша­та си балдъза.

Последно името на Ангел Рамов нашумя в Гоце Дел­чев с поредния му арест. Той бе арестуван в кантората на гоцеделчевски нотариус, пред когото пробвал да из­повяда сделка за продажба на чужди имоти в Гоце Дел­чев и гърменското село Бал­дево с фалшиви документи.

Папиката е стар познай­ник на органите на реда. Съ­ден е предимно за измами и побоища. Той е най-издир­ваният измамник в ромския квартал в Гоце Делчев от множество хора, на които дължи пари.

Жителите на кв. „Комсала” очакват тялото на убитата Диана да бъде транспорти­рано за погребение в родния й Гоце Делчев.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене