Схема от 9 туристически района, с които България да се представя на световния туристически пазар, обсъждаха в ЮЗУ

юзу

Публично обсъждане на „Концепция за туристическо райониране на България“ се проведе днес в ЮЗУ. На срещата представители на общините, националните паркове и туристическите сдружения коментираха предложенията за схема от райони, с които България да се представя на световния туристически пазар.
Схема от 9 туристически района, с които България да се представя на световния туристически пазар обсъждаха днес в ЮЗУ. Обсъжданата схема е теоретично и методически издържана и практически приложима за целите на маркетинга и формирането на организации за управление на туристическите райони.
За Югозападна България обособения туристически район е наречен Рила-Пирин.
„На този етап района обхваща условно долините на Струма и Места и планините Пирин и Рила. Искаме да чуем мнението на общините, възприемат ли принадлежността си към този район, можем ли да обособим подрайони, кой да бъде центъра на този район”, съобщи Мария Асенова, кат. туризъм на СУ.
Домакин на срещата в Благоевград беше катедра „Туризъм“ на ЮЗУ „Неофит Рилски“. В обсъждането се включиха представители на НП „Рила”, на няколко общини от региона и на туристическия бранш.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене