Старт на конкурса „Дърво на годината“

дърво

За пета поредна година започна набирането на номинации за обичани или запомнени с някакво преживяване дървета, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Благоевград.

Конкурсът е в пет категории – „Дърво с корен“, „Млад природолюбител“, „Дърво с бъдеще“, „Вековните дървета говорят“ и „Дървото на нашето семейство“.

Новото в тазгодишниото издавние е покана за споделяне на българска поезия, посветена или вдъхновена от зеленото ни богатство.

Категория „Вековните дървета говорят“, която миналата година беше пилотно обявена само за вековни дървета от София, вече очаква истории за дървета от цялата страна, които са надхвърлили достолепната възраст от 100 години и които пазят спомен и връзка с историческо събитие или личност от българското минало.

В номинациите за „Дървото на нашето семейство“, организаторите очакват истории за дървета, които са засадени или обгрижвани от млади хора, техните родители или баби и дядовци.

Всеки, който пази спомен или история, свързани с важно за него дърво, може да участва като ги изпрати със снимков материал на tree@bepf-bg.org до 14 септември.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене