Ротарианци обзаведоха родилно отделение с нова апаратура

Апаратура от най-висок клас бе дарена вчера на Родилно отделение-Петрич към МБАЛ „Югозападна болница“. Новата придобивка за здравното заведение е благодарение на ротарианци от страната и чужбина. Стойността на проекта „В Петрич се ражда живот“ е 86 973 щатски долара, от които 75 273 долара са осигурени от „Ротари”, останалите 11 700 долара са от Община Петрич.

Той се реализира от Ротари клуб-Петрич, съвместно с Фондация „Ротари“ към Ротари Интернешънъл, с помощта на клубове от Европа, Америка, Русия и община Петрич. Основен партньор по проекта е „Ротари клуб”-Ярмут, САЩ. Той се изпълнява в продължение на една година и приключи успешно със закупуването на модерна медицинска апаратура за пренатална диагностика, мониторинг на бременността и следродилна грижа. Обновено е и обзавеждането в родилното отделение.

Пет плакета в знак на благодарност бяха връчени от „Ротари” на партньорите по проекта. Дейвид Китчън от „Ротари”-Ярмут, САЩ, изрази огромно удовлетворение от изпълнения успешно проект в Петрич. Кметът Димитър Бръчков подчерта, че модерната апаратура съответства на професионализма на лекарите и гарантира спокойствието на родителите. Ротарианците обещаха, че следват още значими проекти за Петрич. Пожеланието на всички  бе да се раждат много бебета в родилното отделение на южния град.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене