Седмица на проектните задачи в Трето ОУ „Братя Миладинови“- Гоце Делчев

Днес учениците от иновативната паралелка – V“Б“ клас при Трето ОУ “Братя Миладинови“ в Гоце Делчев , представиха своите проекти под общата тема: „Празници – ритуали, символи“.

Учениците имаха възможност да изберат един от най-важните празници за хората от различните религиозни общности (Коледа, Курбан байрам, Великден, Пасха), които са част от задължителната учебна програма на петокласниците, и да изработят проект, който да представят пред своите съученици.

Някои от целите на поставената проектна задача бяха: учениците да покажат многообразието от празници и съпътстващите ги ритуали, обичаи и символи, като самостоятелно да подберат необходимите им информация и материали; да се акцентира върху важността от запазване на добри отношения и проява на толерантност, които гарантират отлично съжителство и общуване.

„Почти всички ученици се справиха отлично както с изработването, така и с представянето на проектната задача. Някои ученици, даже, представиха проекта си под формата на книжка, което направи силно впечатление.

На учениците им доставя удоволствие да работят по творчески задачи, тъй като имат възможността сами да избират темата, материалите за изработване на замисленото от тях, показват и своите други таланти“, коментира учителят им Александър Халачев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене